امروزه بسیاری از افراد از گل و گیاههای آپارتمانی در منازل خود استفاده میکنند. دلیل استفاده این افراد از گیاهان آپارتمانی در منازل خود، ویژگیهای منحصر به فرد آنهاست. یکی از اصلیترین ویژگیهای نگهداری از گل و گیاه در آپارتمان تصفیه هوای محیط و ایجاد محیطی شاد و آرامش بخش در منازل است.
علاوه بر این گیاهان بسیار زیبا هستند و افراد میتوانند با نگهداری از گل و گیاهان در آپارتمانهای خویش زیبایی بی نظیری را به محیط زندگی خود ببخشند. گل و گیاهان آپارتمانی انواع مختلفی دارند که یکی از پرکاربردترین انواع آنها گیاه شفلرا میباشد. به همین خاطر گل فروشی جهان فلاور در ادامه به بررسی ویژگیهای گیاه شفلرا و روش نگهداری از آن پرداخته است.
گیاه شفلرا چیست؟
اگر بخواهیم یکی از زیباترین انواع گیاهان آپارتمانی را نام ببریم، قطعا شفلرا یکی از گزینههای ماست. شفلرا که به گیاه چتری نیز معروف است یکی از گیاهانی است که میتواند به راحتی در محیط آپارتمان رشد کند. این گیاه که زیستگاه آن به کشور استرالیا بر میگردد بسیار زیباست و این زیبایی را مدیون برگهای سبز و چرم مانند خود است.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت این گیاه، شیوه رشد ساقههای آن است. عموما در این گیاه یک ساقه اصلی رشد کرده و دیگر ساقهها از روی ساقه اصلی رشد میکنند که این موضوع میتواند زیبایی بی نیری را ایجاد کند. بر روی هر یک از ساقههای گیاه شفلرا تعدادی برگ رشد میکند که این موضوع سبب میشود تا این گیاه در اکثر روزهای سال سبز باشد.
اگر بخواهید شفلرا را در باغچه حیاط خود بکارید، پس از مدت اندکی شاهد غنچه و گلهای زیبای این گیاه خواهید شد اما در صورتی که قصد نگهداری از شفلرا در منزل را دارید، باید بدانید که این گیاه در فضای بسته گل نخواهد داد و بهتر است برای گل دادن این گیاه، انتظار نکشید. علاوه بر این لازم به ذکر است که این گیاه گرمسیری در محیط باز تا 3 متر رشد میکند اما در فضای بسته رشد این گیاه بسیار محدودتر است.
همچنین بهتر است این گیاه را در نزدیکی کودکان و حیوانات خانگی قرار ندهید. زیرا ممکن است جویدن برگهای این گیاه و خوردن شیره آن موجب سوزش، مشکلات تنفسی و تورم گردد. پس بهتر است قبل از خرید این گیاه جذاب، مکان نگهداری آن را فراهم کنید.
روش نگهداری از شفلرا
گیاه شفلرا به عنوان یک گیاه آپارتمانی شناخته میشود. به همین خاطر میتوان با رعایت برخی پارامترها مانند نور کافی، دمای مناسب، آبیاری به موقع و … به راحتی از این گیاه در آپارتمان خود به مدت طولانی نگهداری کنید. در ادامه به بررسی پارامترهای مهم برای نگهداری از شفلرا میپردازیم.
· نور
با توجه به اینکه گیاه شفلرا به عنوان یک گیاه گرمسیری شناخته میشود، نور یکی از اصلیترین پارامترهای نگهداری از این گیاه است. بهتر است این گیاه روزانه حداقل چهار ساعت نور خورشید را دریافت کند. اما لازم به ذکر است که برگهای نرم و لطیف این گیاه در برابر نور مستقیم خورشید خواهند سوخت. به همین خاطر باید نور به صورت غیر مستقیم به این گیاه بتابد. بهترین مکان برای نگهداری از شفلرا در آپارتمان، پشت پنجره است.
همچنین به این نکته توجه کنید هر از گاهی گلدان این گیاه را بچرخانید تا نور به صورت یکنواخت به تمامی برگهای گیاه برسد. این موضوع موجب تقارن در رشد گیاه میگردد. گیاه شفلرا به شدت در برابر کمبود نور حساس است و اگر نور کافی به آن نرسد به راحتی زیبایی خود را از دست خواهد داد. پس برای پرورش این گیاه نور را بسیار جدی بگیرید.
· آبیاری
گیاه شفلرا در مناطق گرمسیری رشد میکند. به همین خار در برابر کم آبی بسیار مقاوم است. اما بهتر است برای رشد بهتر گیاه و مبتلا نشدن آن به بیماری، به طور منظم به آبیاری این گیاه بپردازید. بهترین زمان برای آب دادن به گیاه شفلرا زمانی است که دو سانتی متر از سطح خاک این گیاه خشک شده است. بهتر است قبل از این، به آبیاری گیاه نپردازید چون آبیاری زیاد موجب میشود تا ریشه های گیاه بسوزد.
همچنین از دیگر بیماریهای که آبیاری غلط باعث به وجود آمدن آن میگردد، زرد شدن، رشد نکردن و ریختن برگهاست. به این نکته توجه کنید که هرگز در هنگام آبیاری شفلرا آب بر روی برگها و ساقههای شفلرا نریزد چون این موضوع سبب ایجاد خرابی در گیاه خواهد شد.
· دما
این گیاه به واسطه زادگاه خود در دمای معتدل روبه گرم بهترین میزان رشد خود را دارد. بهترین بازه دمایی برای رشد گیاه شفلرا بین 18 تا 25 درجه است و در دماهای زیر 10 درجه و بالای 35 درجه صدمات جبران ناپذیری به گیاه وارد خواهد شد. به این نکته توجه کنید در فصلهای سرد سال این گیاه را از پنجره و وسایل گرمایشی دور نگه دارید زیرا اینها موجب خرابی در سطح برگهای گیاه میگردند.
· خاک
خاک مکان رشد تمامی گیاهان است و برای رشد بهتر هر گیاه، بهتر است تا شرایط خاک متناسب با شرایط گیاه تنظیم گردد. در رابطه با گیاه شفلرا نیاز به خاک سبک زهکشی شده داریم تا آب از میان آن به راحتی عبور کند. علاوه بر این گلدان این گیاه نیز باید سوراخهایی در انتها داشته باشد تا آب اضافی در انتها گلدان جمع نگردد.
بهترین نوع خاک برای گیاه شفلرا، خاک میکس خزه دار است که بسیار سبک بوده و از نظر میزان اسیدی بودن نیز خنثی است. این گیاه نیازمند خاک پر از مواد معدنی است، به همین خاطر باید به میزان کود دهی به این گیاه توجه شود. بهترین میزان کود دادن به این گیاه هر دو هفته یکبار است. علاوه بر این موارد به این نکته توجه کنید که در زمانی که گیاه در حال رشد نیست نیازی به این حجم از کود نیست و میتوان ماهی یکبار به آن کود داد.
· طوبت
با توجه به اینکه شفلرا گیاهی گرمسیری است، رطوبت پارامتر مهمی در پرورش شفلرا نیست و تنها باید به این نکته توجه کنید که میزان رطوبت را بین 40-50 درصد نگه دارید. رطوبت بیش از این مقدار، موجب پوسیدگی ریشههای گیاه میگردد.
لازم به ذکر است که طول عمر شفلرا بسیار بالاست و در صورتی که تمامی پارامترهای ذکر شده به بهترین شکل رعایت شوند، میتوان از زیبایی شفلرا به صورت طولانی مدت بهره ببرید. پس در حفظ و نگهداری از این گیاه کوشا باشید.
برای مشاهده انواع گل آپارتمانی ما را در شبکه اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید.